ԵՐԵՎԱՆ, 10 ՀՈՒՆԻՍԻ, ԱՐՄԵՆՊՐԵՍ: Իսպանիայի ռեստորաններից մեկը գտնվում Է հանգած հրաբխի գագաթին, որի գեոթերմալ ջերմությունն օգտագործում են կերակուրների պատրաստման համար: Ավագ խոհարարի խոսքով՝ ռեստորանում ամբողջ միսը պատրաստվում Է խառնարանից մի քանի մետր բարձրության վրա տեղադրված կրակարանում, տեղեկացնում Է «Արմենպրես»-ը՝ հղում անելով Sputnik-ին:
«Ջերմաստիճանը հասնում Է 360 աստիճանի, իսկ խորությունը 7 մետրի: «Էլ Դիաբլո» ռեստորանի համար ամբողջ միսը մենք տապակում ենք այստեղ»,- ասել Է նա:
Վերջին անգամ հրաբուխը ժայթքել Է 1824 թվականին. այս պահին այն համարվում Է հանգած: Խառնարանի վրա գրիլի վանդակ տեղադրելու համար խորհրդակցություններ են անցկացվել գիտնականների եւ հրաբխագետների հետ: Արդյունքում կառուցվածքը պատրաստել են հրաբխային բազալտի ինը շերտով:
Ռեստորանը գտնվում Է Իսպանիայի Լաս Պալմասի նահանգի Լանսարոտե կղզում: