Հրաբխի խառնարան՝ գրիլի փոխարեն կամ Էքստրեմալ խորոված

1 րոպեի ընթերցում

ԵՐԵՎԱՆ, 10 ՀՈՒՆԻՍԻ, ԱՐՄԵՆՊՐԵՍ: Իսպանիայի ռեստորաններից մեկը գտնվում Է հանգած հրաբխի գագաթին, որի գեոթերմալ ջերմությունն օգտագործում են կերակուրների պատրաստման համար: Ավագ խոհարարի խոսքով՝ ռեստորանում ամբողջ միսը պատրաստվում Է խառնարանից մի քանի մետր բարձրության վրա տեղադրված կրակարանում, տեղեկացնում Է «Արմենպրես»-ը՝ հղում անելով Sputnik-ին:

«Ջերմաստիճանը հասնում Է 360 աստիճանի, իսկ խորությունը 7 մետրի: «Էլ Դիաբլո» ռեստորանի համար ամբողջ միսը մենք տապակում ենք այստեղ»,- ասել Է նա:

Վերջին անգամ հրաբուխը ժայթքել Է 1824 թվականին. այս պահին այն համարվում Է հանգած: Խառնարանի վրա գրիլի վանդակ տեղադրելու համար խորհրդակցություններ են անցկացվել գիտնականների եւ հրաբխագետների հետ: Արդյունքում կառուցվածքը պատրաստել են հրաբխային բազալտի ինը շերտով:

Ռեստորանը գտնվում Է Իսպանիայի Լաս Պալմասի նահանգի Լանսարոտե կղզում:

Հայերեն Русский

Վաշինգտոնում մեկնարկել է ԱՄՆ նախագահ Դոնալդ Թրամփի երդմնակալության արարողությունը

Ջո Բայդենը Սպիտակ տան մուտքի առաջ ողջունել է Դոնալդ Թրամփին՝ մինչ վերջինիս երդմնակալության արարողությունը

Եվրահանձնաժողովի ղեկավար Ուրսուլա ֆոն դեր Լայենը չի մասնակցի Դոնալդ Թրամփի երդմնակալությանը

Հայաստանի շախմատի տղամարդկանց առաջնության առաջատարն անփոփոխ է

Դոնալդ Թրամփի հազարավոր աջակիցներ հերթ են կանգնել նրա երդմնակալության արարողությանը հետևելու համար

ՀՀ և ԻԻՀ ԱԳ փոխնախարարներն ընդգծել են միմյանց արտաքին քաղաքական առաջնահերթությունների նկատմամբ փոխադարձ հարգանքը

Ռաֆայել Երիցյանը չի ընտրվել Հակակոռուպցիոն կոմիտեի նախագահ

Վլադիմիր Պուտինը շնորհավորել է Դոնալդ Թրամփին երդմնակալության կապակցությամբ

Շախմատի կանանց առաջնությունում նոր առաջատար կա

Հայաստանի ֆուտբոլի թիմն ընկերական խաղ կանցկացնի Չեռնոգորիայի հետ