Սուրճից ստացված հակաօքսիդիչները 500 անգամ ուժեղ են վիտամին C-ից. բժիշկներ

1 րոպեի ընթերցում

ԵՐԵՎԱՆ, 8 ՄԱՅԻՍԻ, ԱՐՄԵՆՊՐԵՍ: Սուրճի հատիկների կճեպը եւ մրուրը պարունակում են հզորագույն հակաօքսիդիչներ, որոնք օրգանիզմի վրա իրենց ներգործության ուժով մոտավորապես 500 անգամ ավելի ուժեղ են, քան կանաչ թեյի լուծամզուքը կամ վիտամին C-ն: Այդ մասին, ինչպես տեղեկացնում Է «Արմենպրես»-ը, հայտարարել են բժիշկներն այն հոդվածում, որը հրապարակվել Է Food Science and Technology հանդեսում:

«Բացի հակաօքիդիչներից, դրանք պարունակում են մեծ քանակությամբ մելանոիդիններ, որոնք բովելիս սուրճին տալիս են իրեն բնորոշ գույնը: Այդ միացությունները կարելի Է օգտագործել ախտածինների դեմ պայքարելու համար: Սակայն հակաօքսիդիչներից օրգանիզմը պաշտպանելու համար սուրճի ենթամթերքներն օգտագործելու նպատակով մենք պետք Է սովորենք հեռացնել մելանոիդինները, քանի որ դրանք ճնում են սուրճի բարերար ներգործությունը»,- ասել Է Խոսե Ռուֆիան Էնարեսը Գրանադայի (Իսպանիա) համալսարանից, հաղորդել Է ՌԻԱ Նովոստին:

Հայերեն Русский

Արսեն Թորոսյանն ընտրվել է ԱԺ առողջապահության հարցերի մշտական հանձնաժողովի նախագահ

Զելենսկին հայտնել է Թրամփի հետ հանդիպման նախապատրաստման մասին, շեշտել ՆԱՏՕ-ին Կիևի անդամակցության կարևորությունը

Եվրամիությունում չեն կարողացել համաձայնեցնել ռուսական գազի դեմ պատժամիջոցները

«Նուբարաշեն» ՔԿՀ-ում ձերբակալվել է ներքնազգեստում թմրամիջոց թաքցրած քաղաքացին

Արսեն Թորոսյանը կոչ արեց պարզեցնել եկամուտների հայտարարագրման գործընթացը

Հայաստանի ծանրամարտի ֆեդերացիայի նախագահ է ընտրվել Արայիկ Հարությունյանը

ԵՄ-ն և Մեծ Բրիտանիան պատրաստ են պատասխան քայլերի, եթե Թրամփը բարձրացնի մաքսատուրքերը

Սիրիայում հայտարարել են Տարտուս նավահանգստի շուրջ Ռուսաստանի հետ համաձայնագրի դադարեցման մասին

Ալեքսանդր Սիրունյանը որոշել է հետ վերցնել իր թեկնածությունը ԲԴԽ անդամի պաշտոնից

«Ջերմուկ Գրուպ»-ն անհիմն է համարում ընկերության վերաբերյալ ռուսական լրատվամիջոցների հրապարակումները