Life

Ավստրալիայում կարելի Է փորձել արատասովոր սուրճ՝ բրոկոլիով

1 րոպեի ընթերցում

Ավստրալիայում կարելի Է փորձել արատասովոր սուրճ՝ բրոկոլիով

ԵՐԵՎԱՆ, 13 ՀՈՒՆԻՍԻ, ԱՐՄԵՆՊՐԵՍ: Ավստրալիայում ստեղծել են նոր տեսակի սուրճ, որին ավելացվում Է բրոկոլիի փոշի: Այդ մասին, ինչպես տեղեկացնում Է «Արմենպրես»-ը, հայտնել Է Daily Mail-ը:

Գիտնականները ձեռնարկել են նոր ըմպելիքի մշակումը, քանի որ ավստրալացիների 51 տոկոսը բավական քանակությամբ բանջարեղեն, մրգեր եւ կանաչեղեն չի գործածում: Փորձագետները կարծում են, որ սուրճին բրոկոլիի հատուկ մշակված փոշու ավելացումը կօնի բարելավելու մարդկանց առողջությունը:

Նրանք հույս ունեն, որ փոշին թույլ կտա ստանալ անհրաժեշտ օգտակար նյութեր: «Բրոկոլիի երկու ճաշի գդալ փոշին համարժեք Է բանջարեղենի մեկ չափաբաժնի»,- ասում Է Գիտական եւ կիրառական հետազոտությունների պետական միավորման գիտնական Մերիեն Ավգուստինը, հաղորդել Է ՌԻԱ Նովոստին:

AREMNPRESS

Հայաստան, Երևան, 0002, Մարտիրոս Սարյան 22

+374 11 539818
contact@armenpress.am
fbtelegramyoutubexinstagramtiktokdzenspotify

Ցանկացած նյութի ամբողջական կամ մասնակի վերարտադրման համար անհրաժեշտ է «Արմենպրես» լրատվական գործակալության գրավոր թույլտվությունը

© 2024 ARMENPRESS

Ստեղծվել է՝ MATEMAT-ում