Life

Բժիշկը թվարկել է սթրեսը հաղթահարելուն օգնող մթերքները

1 րոպեի ընթերցում

Բժիշկը թվարկել է սթրեսը հաղթահարելուն օգնող մթերքները

ԵՐԵՎԱՆ, 19 ՀՈԿՏԵՄԲԵՐԻ, ԱՐՄԵՆՊՐԵՍ: Էնդոկրինոլոգ եւ սննդագետ Ալյոնա Բարեդոն ՌԻԱ Նովոստի գործակալությանը տված հարցազրույցում նշել Է այն մթերքները, որոնք օգնում են հաղթահարել սթրեսը եւ բարելավել քունը, տեղեկացնում Է «Արմենպրես»-ը:

Նրա խոսքով՝ առաջին հերթին հարկավոր Է ուտել մագնեզիումով հարուստ մթերքներ՝ ընկուզեղեն, ազնվամորի, մոշ, թուրինջ, ավոկադո:

«Նաեւ անհրաժեշտ Է B խմբի վիտամիններ, որոնք պարունակում են բանջարեղենային աղցանները եւ կանաչեղենը:

Օգտակար Օմեգա-3 թթուները մասնակցում են մեկուսացնող միելինային թաղանթի սինթեզին՝ նյարդային բջիջների եւ վերջույթների համար, ինչը բարելավում Է նեյրոնների աշխատանքը եւ սթրեսակայունությունը: Դրանք ամենից շատ պարունակում են ձուկը եւ մանր ծովախեցգետինները:

Բացի այդ, օրաբաժնի մեջ հարկավոր Է ներառել ամինաթթուներ պարունակվող մթերքները՝ նեխուրը, բանանը, կակաոն: Դրանք մեծացնում են սերոտոնինի նյարդահորմոնի սինթեզը, որն օգնում Է սթրեսից դուրս գալ առանց նյարդային համակարգի համար հետեւանքների»,-նշել Է բժիշկ-սննդագետը:

Բարեդոն հավելել Է, որ նաեւ անհրաժեշտ Է ուշադրություն դարձնել սիսեռի, շվեյցարական մանգոլդի, ձվի եւ արեւածաղկի սերմերի վրա:

AREMNPRESS

Հայաստան, Երևան, 0001, Աբովյան 9

+374 10 539818
[email protected]
fbtelegramyoutubexinstagramtiktokdzenspotify

Ցանկացած նյութի ամբողջական կամ մասնակի վերարտադրման համար անհրաժեշտ է «Արմենպրես» լրատվական գործակալության գրավոր թույլտվությունը

© 2025 ARMENPRESS

Ստեղծվել է՝ MATEMAT-ում