Ժամանակը Երևանում՝ 11:07:36,   27 Հուլիս

Գիտնականներն աղիներում մանրԷների վտանգավոր մուտացիաներից խուսափելու միջոց են նշել

Գիտնականներն աղիներում մանրԷների վտանգավոր մուտացիաներից խուսափելու միջոց են նշել

ԵՐԵՎԱՆ, 21 ՓԵՏՐՎԱՐԻ, ԱՐՄԵՆՊՐԵՍ: Չինացի հետազոտողները պարզել են, որ սննդաբաժնում գործածվող ճարպոտ կերակրի բաժնի առավելագույն նվազեցումը կօգնի խուսափել աղիներում մանրԷների մուտացիաներից, որոնք կապված են շաքարախտի, ինչպես նաեւ երկարաժամկետ հեռանկարում սիրտ-անոթային հիվանդությունների հետ, ներառյալ ինսուլտը: Նրանց գիտական աշխատությունը հրապարակվել Է Gut հանդեսում, տեղեկացնում Է «Արմենպրես»-ը:

Փորձագետների խոսքով՝ ճարպոտ սնունդը հանգեցնում Է աղիների միկրոֆլորայի խախտման, «օգտակար» մանրԷների մուտացիայի եւ հետագայում նյութափոխանակության խախտման:

Ճարպերն Էներգիայի կարեւորագույն աղբյուր են մարդու օրգանիզմում: Ճարպերի օրական պահանջը հիմնականում կազմում Է կալորիաների ընդհանուր թվի 25 – 30 տոկոսը: Սննդաբաժնում այդ օրգանական միացությունների պակասը նույնպես կարող Է առողջության հետ կապված խնդիրների հանգեցնել, հաղորդել Է ՌԻԱ Նովոստին:








youtube

Բոլոր նորությունները    


Գործակալության մասին

Հասցե՝ Հայաստան, 0002, Երեւան, Սարյան փող 22, Արմենպրես
Հեռ.՝ +374 11 539818
Էլ-փոստ՝ [email protected]