1000х90.jpg (78 KB)

Ավստրալիայում կարելի Է փորձել արատասովոր սուրճ՝ բրոկոլիով

Armenpress 16:13, 13 Հունիս, 2018

ԵՐԵՎԱՆ, 13 ՀՈՒՆԻՍԻ, ԱՐՄԵՆՊՐԵՍ: Ավստրալիայում ստեղծել են նոր տեսակի սուրճ, որին ավելացվում Է բրոկոլիի փոշի: Այդ մասին, ինչպես տեղեկացնում Է «Արմենպրես»-ը, հայտնել Է Daily Mail-ը:

Գիտնականները ձեռնարկել են նոր ըմպելիքի մշակումը, քանի որ ավստրալացիների 51 տոկոսը բավական քանակությամբ բանջարեղեն, մրգեր եւ կանաչեղեն չի գործածում: Փորձագետները կարծում են, որ սուրճին բրոկոլիի հատուկ մշակված փոշու ավելացումը կօնի բարելավելու մարդկանց առողջությունը:

Նրանք հույս ունեն, որ փոշին թույլ կտա ստանալ անհրաժեշտ օգտակար նյութեր: «Բրոկոլիի երկու ճաշի գդալ փոշին համարժեք Է բանջարեղենի մեկ չափաբաժնի»,- ասում Է Գիտական եւ կիրառական հետազոտությունների պետական միավորման գիտնական Մերիեն Ավգուստինը, հաղորդել Է ՌԻԱ Նովոստին:



Գործակալության մասին

Հասցե՝ Հայաստան, 0002, Երեւան, Սարյան փող 22, Արմենպրես
Հեռ.՝ +374 11 539818
Էլ-փոստ՝ contact@armenpress.am